Kolombiya’nın kahve ile tanışması 1723’te gerçekleşir. ilk ihracat ise 1835 yılında abd’ye olur. yıl 1927’ye geldiğinde ise kolombiya kahve üreticileri federasyonu kurulur. bu kar amacı gütmeyen kuruluş kahve üreten çiftçileri destekler ve verimi artırmak için çeşitli yöntemler araştırmaktadır.
1930 yılına gelindiğinde ise kolombiya dünya kahve üretiminde brezilya’dan sonra gelerek ikinci olur. bu gelişmelerden sonra kolombiya ekonomisi büyük oranda kahve üretimine kaymıştır.
kolombiya kahvesi ideal yetişme koşullarıyla, lezzet profilleriyle ve işleme yöntemleri ile dünyanın en iyi kahve çekirdekleri arasındadır.
kahve işlenen tarım alanı: 940 bin hektar
kahve yetişme yüksekliği: 1200–1800 metre
ideal sıcaklık: 8–24 derece
toprak kalitesi: volkanik, verimli
çeşit: arabica
işleme yöntemi: ıslak
tatma notları: asitli, meyveli, fındık, çikolata
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.